愛情研究所總站
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
最新主題
» 小明過馬路......做乜會死左-,-
想串老師???!!  學野啦.... Icon_minitime周二 6月 23, 2009 1:47 pm 由 yysumyyyee

» 小強係邊到-,- 無人能估
想串老師???!!  學野啦.... Icon_minitime周二 6月 23, 2009 1:46 pm 由 yysumyyyee

» 巴士來了,一位穿長裙的小姐入了4元......
想串老師???!!  學野啦.... Icon_minitime周二 6月 23, 2009 1:40 pm 由 yysumyyyee

» *點殺晒兩隻鬼???*
想串老師???!!  學野啦.... Icon_minitime周二 6月 23, 2009 1:39 pm 由 yysumyyyee

» 女生的身上有一個神秘的地方...
想串老師???!!  學野啦.... Icon_minitime周二 6月 23, 2009 1:36 pm 由 yysumyyyee

» [轉]泰山是人猿養大的,那麼蝙蝠俠又是誰養大的?
想串老師???!!  學野啦.... Icon_minitime周二 6月 23, 2009 1:36 pm 由 yysumyyyee

» 人 死 後 為 什 麼 會 變 涼 ?!"
想串老師???!!  學野啦.... Icon_minitime周二 6月 23, 2009 1:35 pm 由 yysumyyyee

» 銳仔人魚公主.......................
想串老師???!!  學野啦.... Icon_minitime周四 4月 09, 2009 3:42 pm 由 璃夢

» 有兩個小朋友研究緊自己個名...勁攪笑哇`...@v@"
想串老師???!!  學野啦.... Icon_minitime周四 4月 09, 2009 3:38 pm 由 璃夢

社會化書簽

社會化書簽 reddit      

nono

在您的社會化書籤保存並分享地址愛情研究所總站

合作伙伴
想串老師???!!  學野啦.... 1215826711Z
想串老師???!!  學野啦.... 1215827576X

想串老師???!! 學野啦....

4 posters

向下

vivelefauxrhum 想串老師???!! 學野啦....

發表 由 YIN 周二 7月 22, 2008 10:47 pm

情境1:某某同某某同學係堂上面傾計,老師就話佢地。
x老師:「你地係到傾緊乜?」

同學甲既回答:「我地傾緊既題目係:x老師即係你今年幾多歲?
A:50歲 B:60歲 C:70歲 D:70歲以上。
你可以用5050/問現場觀眾或者打電話問朋友~」

同學乙既回答:「我傾緊乜關你乜事?你又唔係我阿媽又唔係我阿爸。」

同學丙既回答:「係心理學角度黎講,我傾乜野我係無可能話你知,因為如果我話左比你知,咁你就會罰得更重,所以你咁問法好蠢。係法律上黎講,你同我非親非故,無權過問我傾緊乜野,就算你問我我都有權不回答~」

情境2:某某係堂上傾計,於是被老師罰留堂
落堂時,x老師:「上堂傾乜野計?放學o個陣時你唔走得!」

同學甲既回答:「老師~如果我唔走得咁我咪行囉,再唔係我就搭車返屋企,使唔使咁惡呀!」

同學乙既回答:「我鍾意傾咪傾囉!我鍾意走咪走囉!你唔通用條鐵鍊鎖住我?」

同學丙既回答:「係法律上黎講,香港係有言論自由,就算無,你無憑無據就咬定我傾計,咁係冇效力既~除非你搵出證據證明我有傾計,
否則唔好話我傾計~」

情境3:某某係堂上訓教。
x老師:「訓教?你係唔係嫌功課太少?」

同學甲既回答:「我唔係嫌功課太少,只係想同周公做番盤棋,本來我將軍抽左佢隻車,點知比佢隻炮反咬左一啖,本來就輸想走~但係周公唔比我走呀~不過好彩你幫我~唔該晒~~~~」

同學乙既回答:「I like 訓教~你吹咩~比多d功課我丫笨。」

同學丙既回答:「老師,請你訂立『訓教』同『嫌功課太少』既定義,頭先我認為我自己只係閉目養神,並唔算係訓教。我都唔知道『嫌功課太少』既定義,又點會嫌功課太少?就算我係你所講既『嫌功課太少』,我都唔知道自己係『嫌功課太少』,so呢題我答唔到你~」
YIN
YIN
愛情聖手
愛情聖手

女
文章總數 : 135
年齡 : 27
我喺 : 呀彥
性格 : 沈默
LTG : 想串老師???!!  學野啦.... Default2
注冊日期 : 2008-07-09

回頂端 向下

vivelefauxrhum 回復: 想串老師???!! 學野啦....

發表 由 。 笨 ﹏ 小豬。 周四 7月 24, 2008 12:01 am

Up你呀
。 笨 ﹏ 小豬。
。 笨 ﹏ 小豬。
愛情見習生
愛情見習生

女
文章總數 : 112
年齡 : 26
我喺 : 火 星 到"
性格 : 呆 呆
LTG : 想串老師???!!  學野啦.... Default2
注冊日期 : 2008-07-22

回頂端 向下

vivelefauxrhum 回復: 想串老師???!! 學野啦....

發表 由 ◆。ViCkY ↙*﹏ 周四 7月 24, 2008 11:34 am

咁樣好串姐~
可能會比人踢出校嫁!!!!!
◆。ViCkY ↙*﹏
◆。ViCkY ↙*﹏
愛情努力者
愛情努力者

女
文章總數 : 63
我喺 : ◆∥ViCkY ↙*﹏
性格 : 鍾意發白日夢

http://hk.myblog.yahoo.com/vicky06180

回頂端 向下

發表 由 ◆。ViCkY ↙*﹏ 周四 7月 24, 2008 11:36 am

唔通真係串咩~
◆。ViCkY ↙*﹏
◆。ViCkY ↙*﹏
愛情努力者
愛情努力者

女
文章總數 : 63
我喺 : ◆∥ViCkY ↙*﹏
性格 : 鍾意發白日夢

http://hk.myblog.yahoo.com/vicky06180

回頂端 向下

發表 由 。 笨 ﹏ 小豬。 周四 7月 24, 2008 1:38 pm

唔錯..但係真係好串咀
。 笨 ﹏ 小豬。
。 笨 ﹏ 小豬。
愛情見習生
愛情見習生

女

回頂端 向下

發表 由 YIN 周六 7月 26, 2008 11:23 pm

我真係叫你一聲VICKY姐了!!
恭喜你得到第1次警告...
你又連PO'都話有咩1次過講!!!~@@

瑜初次警告...
UP又要再PO吾錯
YIN
YIN
愛情聖手
愛情聖手

女
文章總數 : 135
我喺 : 呀彥
性格 : 沈默
注冊日期 : 2008-07-09

回頂端 向下

發表 由 。 笨 ﹏ 小豬。 周日 7月 27, 2008 12:32 pm

YIN 寫到:我真係叫你一聲VICKY姐了!!
恭喜你得到第1次警告...
你又連PO'都話有咩1次過講!!!~@@

瑜初次警告...
UP又要再PO吾錯
咁我下次咩都唔PO可以味..
。 笨 ﹏ 小豬。
。 笨 ﹏ 小豬。
愛情見習生
愛情見習生

女

回頂端 向下

發表 由 璃夢 周四 4月 09, 2009 1:52 pm

同學乙勁啊!
璃夢
璃夢
愛情努力者
愛情努力者

女
文章總數 : 19
年齡 : 24
我喺 :
性格 : many
注冊日期 : 2009-04-07

http://hk.myblog.yahoo.com/yurs1234

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章